DE WERVE BREDA - WERVELEND WONEN

Uitgangspunt voor de herontwikkeling van de locatie ‘Huize De Werve’ is het behoud van de bestaande gebouwen. De huidige opzet van de gebouwen blijft stedenbouwkundig gehandhaafd, evenals de ontsluiting naar het binnengebied. Het braakliggende terrein aan de Werfstraat wordt ingevuld met een nieuw bouwvolume.

Het karakteristieke pand uit 1929 wordt herontwikkeld tot 4 grondgebonden woningen en 13 appartementen. Gekeken is hierbij naar de mogelijkheden die het bestaande gebouw biedt met inachtneming van karakteristieke elementen zoals het hoofdtrappenhuis en de bestaande entree. In de Ordekaart Breda, Ginneken heeft het pand de kassering 2, karakteristiek, gekregen. De entrees van de woningen liggen aan de straat met aan het binnenterrein de achtertuinen.

De voormalige aanleunwoningen in ‘De Dissel’ worden gerenoveerd en aangepast aan de hedendaagse wensen. De huidige ontsluiting blijft intact en de woningen op de begane grond krijgen een privétuin aan de straatzijde.

Op de plek van het voormalige ‘Posthuis’ worden 7 appartementen toegevoegd in een vrijstaand appartementengebouw. Tussen het appartementengebouw en de woningen aan de Werfstraat komt een grondgebonden woning. Het binnenterrein wordt verder heringericht als tuin met bergingen en parkeervoorziening voor de woningen. In aanvulling op de bestaande garages die worden heringedeeld, worden bergingen gebouwd tegen de zuidelijke perceelsgrens. 

 

TYPE A appartement (19 st.)

Oppervlakte: ca. 120 m2

 

TYPE D penthouse (1 st.)

Oppervlakte: ca. 200 m2

TYPE B appartement (16 st.)

Oppervlakte: ca. 60 - 75 m2

 

TYPE W eengezinswoningen (5 st.)

Oppervlakte: verschillende formaten

TYPE C maisonnette (8 st.)

Oppervlakte: ca. 100 m2